vadelma-mustikka moussekakku

FullSizeRender

Tämäkin ihana resepti on Koko suomi leipoo-kirjasta. Olemme tehneet kakkuun pieniä muutoksia.  Kakku kannataa valmistaa mielellään päivää ennen tarjoilua, mutta kakun voi kyllä valmistaa samana päivänä. Huom! Huomioi, että jos teet kakun samana päivänä, että se ehtii varmasti hyytyä!

Pohja

n. 200g  digestive keksejä

n. 75g voita

 Vadelma-mustikka mousse

5 liivatetta

3 dl vadelmia

1,5 dl mustikoita

4 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

valkosuklaamousse

150g valkosuklaata (suosittelemme fazerin valkoista leivontasuklaata)

3 liivatetta

4 dl vispikermaa

0,5 vanilijatangon siemenet

1 rkl sitruunamehua

125 g maitorahkaa

1 dl vadelmia

Kiille

3 liivatetta

2 dl vadelmia

1 dl mustikoita

0,5-1 dl vettä

3 rkl sokeria

Koristelu

Vadelmia, mustioita tai muita marjoja

Aloita pohjan valmistamisella: Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi, ja lisää se keksimurujen joukkoon. Sekoita massaksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja asettele sen reunoille reunakalvo. Jos et omista reunakalvoa, voitele ensin reunat, ja asettele niihin sitten leivinpaperisuikaleet. Painele  massa pohjalle, ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista marjamousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa vadelmat ja mustikat tehosekoittimessa erikseen. Voit halutessasi paseerata soseet, eli siivilöidä niistä siemenet pois. Tällöin moussesta tulee ”sileämpi”. Vatkaa kerma kovaksi vaadoksi, ja lisää siihen sokeri. Kuumenna pieni määrä vadelmasosetta kattilassa kiehuvan kuumaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää siihen kuiviksi puristetut liivatteet hyvin sekoittaen. Lisää lopun vadelmasoseen sekaan hyvin sekoittaen. Jäähdytä hieman, ennen kuin lisäät kermavaahdon sekaan varovasti nuolijalla käännellen. Kaada puolet moussesta vuokaan pohjan päälle, ja tasoita sen pinta hyvin. Laita pakastimeen n. 20 minuutiksi.  Lisää toiseen puolikkaaseen moussea mustikkasose koko ajan sekoittaen. Jätä se hetkeski odottaamaan. Huom! Ei jääkaappiin koska se hyytyy silloin nopeasti.

Valmista valkosuklaamousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja laita se jäähtymään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi vanilijansiementen kanssa. Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen  ja lisää kuiviksi puristetut liivatteet kokoajn sekoittaen. Jäähdytä hieman. Yhdistä jäähtynyt valkosuklaa ja maitorahka keskenään koko ajan sekoittaen. Kaada liivateliemi suklaa-rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti käännellen mukaan.

Ota kakku pakastimesta ja kaada puolet valkosuklaamoussesta vuokaan marjamoussen päälle. Tasota pinta ja laita pakkaseen jälleen 20 minuutiksi. Lisää vielä loput mustikka-vadelmamoussesta ja laita pakkaseen 20 minuutiksi. Viimeiseksi lisää loput valkosuklaamoussesta ja tasoita pinta tasaiseksi. Laita sitten pakastimeen tai jääkaappiin kunnes kakku on hyytynyt kokonaan.

Valmista kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Painele marjat siivilän läpi, jotta saat sileää marjasosetta. Lisää soseeseen vesi. Kuumenna kattilassa osa marjasoseesta ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja lisää siihen kuiviksi puristetut liivatteet koko ajan sekoittaen. Lisää loppu marjasose liivateseokseen hyvin sekoittaen. Jäähdytä seosta ja kaada kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita kakku jääkaappiin tai pakkaseen niin pitkäksi aikaa kunnes kiille on hyytynyt.

Ja lopuksi koristelu: Ota kakku pois irtopohjavuoasta. Sulata valkosukalaa ja laita se pursotuspussiin. Pursota valkosuklaa kakun päälle ympyröiksi. Asettele kakun keskelle mustikoita kauniisti.

Nauti! 🙂

Vastaa

58 − 49 =