Tippaleivät

image

Tippaleivät ovat ihana vapun jälkiruoka, joka sopii hyvin vaikka siman kanssa. Tippaleivät ovat helppo tehdä, mutta kuuman öljyn kanssa pitää olla erittäin varovainen. Tämän ohjeen pohjana on toiminut Valion tippaleipä-ohje.

n.10 kpl

3 munaa

1 rkl sokeria

1,5 tl suolaa

1,5 dl maitoa

3,25 dl jauhoja

1 tl sitruuna mehua tai kuorta

Paistamiseen

4-7 dl rypsiöljyä

Koristeluun

tomusokeria

Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi.

Laita taikina pursotinpussiin, jossa on 1,5 mm tylla. Huom! Jos käytät pursotinpussia ole varovainen, että pursotusvaiheessa pussi ei sula.

Kuumenna öljy aika pienessä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Laita öljyä n. 7 cm korkeudelle saakka.

Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla: Kun se muuttuu kauniin ruskeaksi n. 1 minuutissa, öljy on sopivan kuumaa (180 astetta).

Pursota öljyyn taikinanauhoja toistensa päälle. Käännä tippaleivät, kun toinen puoli on kullanruskea. Kun tippaleipä on valmis, nosta se öljystä reikäkauhalla talouspaperoidun lautasen päälle, jotta turhat öljyt imeytyvät paperiin. Nosta valmiit tippaleivät tarjoiluastiaan ja koristele tomusokerilla.

Nauti! 🙂

Vastaa

+ 57 = 62