Tattipiirakka

FullSizeRender (4)

Syksyinen tattipiirakka, mikä olisi sen parempaa. Tämä on perinteinen tattipiirakka, jossa on rapsakka pohja ja makoisa täyte. Ohjeen nappasimme tällä kertaa martoilta, mutta muutimme sitä taas hieman.

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

125 g voita

2 rkl vettä

Täyte

4-5 dl pakastettuja tatteja

1 sipuli

2 tl yrttiseosta

o.5 tl mustapippuria (rouhittunna)

0,5 tl suolaa

1 tomaatti

1 paprika

2 munaa

2 dl ruokakermaa

1 rkl jauhoja

1,5 dl juustoraastetta

Ohje

Tee pohja nyppimällä rasva ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele piirakkavuoka (n. 24-26 cm). Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele lopuksi haarukalla pohjaan reikiä. Paista pohjaa 10 min 225 asteisessa uunissa.

Sulata tatit pannulla. Kuori ja pilko sipuli. Lisää sipulisilppu ja öljy sienien joukkoon. Kuumenna sen aikaa kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta yrttiseoksella ja pippirilla ja suolalla.

Kaada paistetun pohjan päälle täyte. Pilko paprika ja tomaatti ja asettele siivut täytteen päälle.

Riko munien rakenne ja lisää kerma. Kaada munaseos vuokaan täytteen päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 20 min tai niin kauan, kunnes täyte on hyytynyt.

Nauti! 🙂