Sushit

IMG_1332 (1)

Nämä herkulliset maki-sushit ovat kevyitä suupaloja ja sopivat lounaaksi kuin päivälliseksikin. Tämä ohje on meidän kotitalouden kirjasta, Taiturista.

n.25 kpl

Riisi:

2 dl  japanilaista riisiä (puuroriisikin kelpaa)

3 dl vettä

1,5 rkl valkoviinietikkaa

0,5 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

Haluamiasi täytteitä, esim:

100 g tuoresuolattua lohta,

kurkkua,

avokadoa,

porkkanaa

wasabia

Tarjoiluun:

soijaa

inkivääriä

Ja vielä:

3 nori-leväarkkia

bambumatto

Riisin valmistaminen: Aloita pesemällä riisi kylmässä vedessä kädellä hieroen. Muista vaihtaa vettä aika ajoin. Riisi on puhdasta kun vesi ei enää värjäänny vaaleaksi. Kaada viimeinen pesuvesi pois ja mittaa kattilaan vesi, jossa keität riisin. Turvota riisiä ennen keittämistä noin puoli tuntia. Laita kattila liedelle ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu säädä lämpötila mahdollisimman pienelle, mutta varmista, vesi kuitenkin kiehuu. Keitä 10-15 min. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla n.10 min. Jäähdytä hieman. Mausta melkein jäähtynyt riisi valkoviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Jäähdytä kokonaan.

Pilko haluamasi täytteet ohuiksi suiroiksi. Laita 1 leväarkki bambumaton päälle. Levitä levälle n. 0,5 cm paksuinen kerros riisiä veden avulla niin, että jätät levän yläreunaan n. 2 cm pituinen kaistale ilman riisiä. Sivele tälle kaistaleelle hieman vettä. Sivele n. 3 cm päästä levän alareunasta hieman wasabia riisin päälle. Asettele täytteitä wasabin päälle. Yhteen rullaan kannattaa laittaa 1-3 täytettä. Meidän lempparitäyte yhdistelmämme ovat: Kurkku & avokado, kurkku/avokado & lohi. Kääri bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi alaosasta aloittaen. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 6-8 palaan.

Tarjoile wasabin, soijakastikkeen ja inkiväärin kera.

Nauti! 🙂

One comment

Vastaa

− 3 = 7