Suklaacookiesit

DSC_7171

Nämä herkulliset suklaakeksit ovat kuin suoraan jostakin ihanasta amerkikkalaiseista mummolasta. Ne ovat rapeita päältä, mutta pehmeitä ja meheviä sisältä. Plussana näissä keksiessä on vielä se, että sattumat voi valita ihan oman maun mukaan. Sattumina voi käyttää vaikka M&M-karkkeja, pätkistä, valkoista-, tummaa- tai maitosuklaata tai vaikka erilaisia pähkinärouheita. Itse käytimme sattumina näissä kekseissä tummaa-, maito- ja valkosuklaata sekä hasselpähkinärouhetta. Tuo sekoitus toimi hyvin, mutta jos e pidä valkosuklaasta, suosittelen jättämään sen kokonaan pois. Korvaa sen vaikka tummalla suklaalla. Tämän ihanan ohjeen löysimme Eloisat-blogista, mutta olemme muokanneet sitä hieman.

n. 35-40 kpl

220 g pehmeää voita

1,8 dl hienosokeria

1,8 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl mantelijauhoa

1 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

2,5 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä

5 dl rouheita suklaapaloja tai muita sattumia

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan aina välissä hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää tämä seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele sattumat mukaan.

Lusikoi leivinpaperille pieniä kekoja. Keot saavat olla epämääräisiä nokareita. Ne tasoittuvat kyllä uunissa. Paista 9-11 minuuttia 190 asteessa, kunnes keksit ovat pinnalta kullanruskeita.

Nauti! 🙂

One comment

Vastaa

+ 89 = 97