Suklaabostonkakku

IMG_1863

Pullaa ja suklaata, mikä voisi olla parempaa. Bostonkakku sopii hyvin juhlaan ja myös arkeen. Boston on siis pullakakku: Pullalevy kääritään rullale, niinkuin korvapuusteja tehdessä, ja leikataan paloihin. Palat asetellaan irtopohjavuokaan. Tämä resepti on vuoden 2006 yhteishyvä-lehdestä.

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
80 g voita tai margariinia
Täyte
125 g suklaata
50 g margariinia tai voita
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita. Sekoita puolet taikinanesteeseen. Säästä toinen puoli munasta voiteluun. Lisää taikinaan suola, sokeri ja kaardemumma. Lisää melkein kaikki jauhot ja alusta. Lisää loput jauhoista ja voi.Vaivaa hyvin. Kohota.
Valmista täyte: Ydistä pehmeä rasva, sokeri ja kaakaojauhe. Paloittele suklaa pieneksi silpuksi. Sekoita melkein kaikki suklaapalat seokseen, mutta jätä vähän palasia koristeluun.IMG_1817 (1)
Kauli taikina levyksi ja leivtä täyte tasaisesti taikinan päällä. Kääri taikina tiukalle rullalle. Leikaa taikinapötkö 11 viipaleeseen. Voitele irtopohjavuoka. Asettele viipaleet vuokaan tiiviisti. Kohota. Voitele kakku lopulla kananmunalla ja painele suklaapalat kakun päälle. Paista kakkua 200 asteessa n. 30 min. Kokeile kypsyys hammastikulla, sillä kakku jää helposti keskeltä raa’aksi.
Nauti! 🙂

Vastaa

16 − = 7