Suklaa-vadelmakakku

DSC_6721

Tämä on aivan ihasuttava kakku: Todella mehevä suklaapohja, ihanan kirpsakka ja voimakas vadelmatäyte ja kauniit kermvaahtopursotukset. Nam! Tämä kakku on aivan täydellinen juhlaan kuin juhlaan. Itse teimme tämän kakun äitienpäiväksi. Voit tehdä kakkupohjan jo edellisenä päivänä, mikä on suositeltavaa. Reseptit tähän kakkuun on poimittu vähän sieltä sun täältä: Pohjan ohje on Suklaapossun blogista, täyte ja idea kermavaahtopursotuksiin me löysimme k-ruoan sivuilta.

suklaapohja:

125 g voita

50 g tummaa suklaata

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

1,5 dl ranskankermaa (eli creme fraiche:a)

3 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

4,75 dl jauhoja

1 dl tummaa leivontakakaakojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0,5 tl suolaa

1 rkl vanilijasokeria

vadelmatäyte:

2 ps (yhteensä 400 g) pakastevadelmia

1 dl sokeria

3 dl kermaa

225 g turkkilaista jogurttia

5 liivatelehteä

2 rkl vettä

kostutus:

1 dl vettä

0,75 dl sokeria

kermavaahtokuorrutus:

6-7 dl kermaa

1,5 rkl sokeria

1,5 tl vanilijasokeria

punaista ja sinistä elintarvikeväriä

Valmista pohja: Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa. Sekoita isossa kulhossa muut märät aineet, eli öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat sekaisin. Lisää rasva-suklaaseos joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää muiden aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen. Älä sekoita liikaa, jottei taikina ei sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 170 asteessa n. 55 minuuttia tai kunnes kakku on valmis. Laita paiston loppupuoleella vuoan päälle folio, jottei pinta pala. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Kumoa kakku hennosti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Valmista täyte: Kuumenna vadelmia kattilassa ja keitä 3 minuuttia. Lisää sokeri ja jäähdytä hyvin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti jogurtti ja hyvin jäähtynyt vadelmaseos. Kuumenna vesi ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Älä lisää liivateseosta liian kuumana, tai vaahto lässähtää (koska kerma sulaa). Älä myöskään liian kylmänä, koska silloin liivateseos on jo hyytynyt.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen tasapaksuun kerrokseen. Laita kumotun kakun alimmainen kerros irtopohjavuoan pohjalle.  Kostuta se sokeriliemellä: sekoita sokeri ja vesi yhteen, kunnes sokeri on liuennut veden joukkoon. Kakkua ei tarvitse kostuttaa hirveästi, koska se on jo todella mehevä valmiiksi. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Laita kumotussa kakussa ollut päällimmäinen pohja keskimmäiseksi pohjaksi täytteen päälle. Kostuta sitä hieman. Levitä toinen puolisko täytteestä pohjan päälle ja laita jäljelle jäänyt pohja vielä täytteen päälle. Laita kakun pinnalle kelmu, ja laita se jääkaappiin hyytymään n. 2 tunniksi.

Kun kakun täyte on hyytynyt, vatkaa kuorrutteen kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon sokerit. Jaa kerma kolmeen osaan: Ota siitä hieman yli puolet talteen valkoista osaa varten. Jaa jäljelle jäänyt kerma vielä kahteen osaan violettia ja vaaleanpunaista osuutta varten. Värjää kermat varovasti värejä lisäillen. Kuorruta kakku todella ohuella kermavaahtokerroksella (ota kermavaahto tähän valkoisesta osuudesta). Laita violetti kerma pursotinpussiin, jossa on kukkatylla päässä. Pursota alin kermavaahtokerros kakkun.. Pursota ”ruusut” tarpeeksi lähellle toisiaan niin, että rakoja ei jää hirveästi näkyviin. Pursota vaaleanpunainen kerros samalla tavalla, violetin kerroksen päälle. Pursota vielä valkoinen kermakerros kakun päälle. Säilytä kakkua jääkaapissa.

Nauti! 🙂

Vastaa

68 − = 59