Sitruunasorbetti

image

Sirtuunasorbetti on raikas jälkiruoka, jonka tekemiseen kannattaa varata monta tuntia, sillä jäätyminen kestää vähintään 3,5 tuntia.Tämä ohje on Dansukkerin, mutta pieniä muutoksia olemme kyllä tehneet. Tästä ohjeesta tulee 4-6 annosta.

2 dl vettä

1,5-2 dl sokeria

2-3 sitruunaa

0,5  tl  sitruunan kuorta raastettuna

2 munanvalkuaista

(1 tl vanilijasokeria)

Kiehauta hiljalleen vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri sulaa. Lisää sitruunanmehu ja kuoriraaste. Jäähdytä viileäksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Voit tarkistaa vaahdon kovuuden kääntämällä  kulhon ylösalaisin, ja jos vaahto pysyy paikoillaan eikä valu, se on valmis.

Yhdistä sitruunaliemi ja valkuaisvaahto nuolijalla käännellen. Älä ihmettele, vaikka aineet eivät tässä vaiheessa sekottuisi kunnolla. Voit halutessasi lisätä vanilijasokeria. Laita seos astiaan, jossa se jäätyy nopeasti. Laita pakkaseen. Anna seoksen olla pakkasessa n.30-45 min ja käy sekoittamaassa massaa, jotta aineet sekoittuvat uudelleen. Toista tämä 5-7 kertaa, kunnes seos on jäässä ja valkuainen ja sitruunaseos on sekoittunut.  Pyöräytä vaikka lusikalla kauniita palloja ja laita tarjoiluastiaan.

Nauti! 🙂

Vastaa

42 − 35 =