sitruuna-inkivääri pikkuleivät

DSC_6542

 Nämä keksit ovat helppoja valmistaa, ja ovat todella herkullisia. Erityisesti sitruunan ystävät pitävät näistä. Jos peläistyit otsikossa inkivääriä, älä huoli, sillä se ei maistu kekseissä. Se antaa vain hieman lisäpotkua.  Alkuperäinen ohje on Herkku leivonta-lehdestä, mutta olemme taas tapamme mukaan muuttaneet sitä hieman.

n. 40 kpl

100 g voita

1,75 dl sokeria

1 kananmuna

3 rkl tuoretta sitruunamehua

1,5 tl raastettua sitruunankuorta

1,5 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1 tl vanilijasokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hieman. Lisää sitruunankuori ja -mehu, inkivääri, ja vanilijasokeri. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos  muun taikinan joukkoon. Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon.

Näytetään DSC_6526.jpeg

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Muotoile pehmeästä taikina kahden teelusikan avulla pieniä palloja. (Älä raivostu tässä vaiheessa, vaikka taikinasta ei tulisikaan palloja. Tällöin muotoile taikinasta pieniä klönttejä, ja pyörittele ne sitten tomusokerin avulla palloiksi.) Pyörittele pallot tomusokerissa ja laita ne leivinpaperille, jossa paina niitä hieman enemmän lättänöiski. Muista jättää tarpeeksi tilaa keksien väliin.

Paista keksejä uunin ylätasossa n.10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne saavat hieman ruskeaa väriä pintaan ja reunoihin.

Halutessasi koristele keksit valkosuklaaraidoilla, tai tomusokerista ja sitruunamehusta tehdyllä kuorrutteella.

Nauti! 🙂

Vastaa

48 + = 50