Red velvet cake

Päätimme kokeilla ihka ensimmäistä kertaa tätä klassikkoa, red velvettiä. Yrityksestämme ei tullut hirveän nimensä veroinen, koska se jäi aika ruskeaksi, mutta maku oli todella ihastuttava. Kakku ei ollut liian makea, mutta se oli todella täyteläinen ja herkullinen. Otimme tähän kakkuun pohjan reseptin Arlalta https://www.arla.fi/reseptit/red-velvet-cake/# ja täytteen Valiolta https://www.valio.fi/reseptit/red-velvet-nakukakku/.

2 kananmunaa

3 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl valkoviinietikkaa

1 dl rypsiöljyä

2 dl Arla piimää

2 rkl punaista elintarvikeväriä

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa (ja lisäksi 2 dl kuorrutukseen)

2 dl tomusokeria

maitoa kostutukseen

tummaa suklaata (n. 50 g)

Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Lisää vielä etikka, öljy, piimä sekä elintarvikeväriä tarpeen mukaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 min. Uunista tulon jälkeen, jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä.  Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.

Sulata tumma suklaa mikrossa aina välillä sekoittaen. Laita suklaa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle haluamiasi koristeita. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota vispikerma vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri. Laita yksi kakun kerros tarjoiluastialle ja kostuta hieman maidolla. Laita täytettä reilu kerros. Laita seuraava kerros ja toista sama. Laita viimeinen kerros vielä päälle ja kostuta hieman. Kuorruta kakku alustavasti lopulla täyteellä ja tee kakusta tasainen. Vaahdota 2 dl kermaa ja mausta sokerilla halutessasi. Kuorruta kakku kermalla. Pursota ylijäävästä kermasta tähtityllalla pieniä huippuja kakun reunoille. Aseta suklaakoristet huippujen päälle. (Me käytimme kakun keskellä kuivatuista vadelmista tehtyä jauhetta antamaan väriä kakulle.)

Nauti! 🙂