Puolukka-kaurakeksit

IMG_2733

Nämä keksit ovat niin ihania päivän piristäjiä. Ne ovat rapsakoita, mutta pehmeitä ja aivan ihanan makuisia. Puolukatkaan eivät jyrää kaikkien muiden makujen yli, vaan ne luovat kivan harmonian kardemumman kanssa. Muutama keksi ja maitolasi, ja päivä on pelastettu. Keksit ovat helppoja tehdä, mutta hieman aikaavieviä. Alkuperäinen ohje on Valiolta, mutta olemme muokanneet reseptiä vielä hieman paremmaksi.

n. 30 kpl

200g voita

3 dl sokeria

1 muna

3,5 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

2 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl maitoa

n. 1 dl pakastepuolukoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa voi-sokeri-munaseokseen.

Ota pelti ja leivinpaperi esiin. Pyörittele kostein käsin taikinasta pieniä palloja ja asettele ne leivinpaperille tarpeeksi väljin välein. Taputtele pallot littaniksi veden avulla. Painele päälle paljon jäisiä puolukoita. Paista 200 asteisessa uunissa n.12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Nauti! 🙂