Porkkanakakku

FullSizeRender (8)

Porkkanakakku on aina hyvää ja tämä versio on mielestämme yksi parhaista resepteistä. Ohje on melko perinteinen, mutta se on hiottu viimeisen päälle täydelliseksi. Itse kakku on herkullisen kostea ja kuorrute ihanan makea. Koko kokonaisuuden kruunaa ihanat pekaanipähkinät. Kiitokset tästä mahtavasta reseptistä Jaanalle! 🙂

pohja:

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 dl porkkanaraastetta

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

voita ja korppujauhoja vuokaan

kuorrute:

250 g koskenlaskijaa

50 g voita

1 rkl maitoa

4 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

koristelu:

pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja lisää siihen sokeri, porkkanaraaste ja munat. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää ne muiden aineisen joukkoon. Voitele ja korppujauhota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja kaada taikina siihen. Paista kakkua uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Kun kakku on tullut uunista, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Laita kattilaan koskenlaskija, voi ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää massaan tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vatkaten. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakulle. Murskaa pekaanipähkinöitä erikokoisiksi palasiksi kakun päälle koristeeksi.

Nauti! 🙂