Pizzakakku

IMG_3327

Tämä pizzakakku sopii moniin hauskoihin bileisiin tai illanviettoihin ja maistuu varmasti kaikille pizzan ystäville, sillä kakku koostuu monesta päällekäin asetetusta pizzasta. Täytteet voi myös valita oman maun mukaan. Tämän ohjeen idea tuli tunnetulta youtube-leipojalta, Rosanna Pansinolta. Pizzakakun pohjien reseptit on otettu valiolta. Kakun valmistukseen kannataa varata aikaa, sillä paistaminen ja ylipäätään valmistus vie hieman enemmän vaivaa kaiken kokoamisen takia.

Pohja

75 g hiivaa

6 dl vettä

1,5 tl suolaa

1,5 dl voita (sulatettuna)

15 dl jauhoja

Täytteet

1 prk (350 g) dolmio pizzakastiketta

n. 3-4 tomaattia

2-3 isoa mozzarellaa

n. 300 g broileria

pestoa

(paljon) juustoraastetta

Valmista pohja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sitten suola, voi ja jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sitten taikina kohota n. 30 min liinan alla. Kauli taikinasta 3 ympyrää halkaisijaltaan 24 cm ja esipaista 200 asteessa 10 min. Voitele 24 cm vuoka ja kaulitse jäljelle jääneestä taikinasta 2 suikaletta ja vuoraa niillä kakkuvuoan reunat. Tee suikalesta hieman leveämpiä ja jätä ylimääräsiet reunat roikkumaan vuoan reunoilta. Laita alin kerros paikoilleen ja voitele pitsakastikkeella. Ripottele kanaa, leikkaa motzarella vipaleiksi ja asettele niitä kanojen ja tomaattien päälle lisää vielä päälle juustoraastetta. Laita toinen pohja paikoilleen ja täytä samalla tavalla. Laita kolmas pohja paikoilleen ja voitele tomaattikastikkeella ja lisää päälle tomaattia ja motzarellaa, sekä lisää myös pestoa pieniksi kasoiksi sinne tänne. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Käännä nyt reunojen ylimääräinen taikina pizzan reunoille. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min, kunnes kakku on valmis.

Nauti! 🙂