Pavlova

 WP_20150118_022 (2) (1)

 

Tämän herkun teimme jo vähän aikaa sitten, mutta oli niin hyvää, että on pakko jakaa teidän kanssa. Resepti on ”Koko suomi leipoo kirjasta, pienin muutoksin varustettuna.

Pavlova on siis pieni ”marenkikipponen”, jossa on rahkatäyte ja päällä vaikka marjoja, kuten me teimme. Tämä herkku on saanut nimensä venäläiseltä balleriinalta, Anna Pavlovalta.

Näitten herkkujen tekemiseen kannattaa varata aikaa, pitkän paistamisajan takia. Koristeluunkin kannattaa varata aikaa ja käyttää mielikuvitusta!

Marenki

3 valkuaista
0,5 tl suolaa
2,5 dl (210 g) sokeria
¾ tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte

1,5 dl kermaa
1,5 dl maitorahkaaolaa
sokeria maun mukaan

Koristelu

marjoja
tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/3 (n. 3/4 dl) sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.

Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita se pellille. Pursota marenkia tähtityllalla leivinpaperille noin 8 cm halkaisijaltaan olevia ”pesiä”. Ensin kannattaa pursottaa ympyrä ja sen jälkeen muutama ”kierros” vielä reunoiksi.

Paista uunin keskiosassa 100 asteessa noin 1 tunti. Marengin pitäisi olla kuiva ulkopuolelta ja sitkeä sisältä.

Huom! Marenkien paistumisen aikana kannattaa tehdä suklaakoristeet: Sulata suklaa ja laita se pursotinpussiin, jossa on mahdollisimman pieni tylla (tai reikä). Pursota leivinpaperilla kauniita koristeita. Laita pakastimeen jähmettymään.

Irrota marengit leivinpaperista ja anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Mausta sokerilla. Täytä marengit täytteellä ja koristele marjoilla ja suklaakoristeilla.

Nauti! 🙂

Vastaa

48 − 41 =