Pasta

 

IMG_1043

 

Tämä resepti on helppo ja simppeli tuorepastan ohje. Pastan tekemiseen kannatta varata aikaa, sillä taikinan jääkaapissaoloon ja sen kovettumiseen menee aikaa. Tämän reseptin pohjana on toiminut Valion tuorepasta-ohje.

 

3 dl jauhoja

2 munaaIMG_1035 (1)

0,5 tl suolaa

0,5-1 rkl vettä

 

Siiviöi jauhot kulhoon ja lisää munat, suola ja vesi. Alusta käsin taikinaksi n.10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja tasaista.  Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

 

 

IMG_1039

 

 

 

Jos omistat pastakoneen, tee näin: Jaa taikina 6 osaan ja jauhota paloja hieman. Kauli palat pastakoneen ohjeen mukaisesti 2-3mm paksuiseksi. Leikkaa kaulitut palat yksitellen pastakoneen avulla tagliatelleksi, tai spagetiksi.  Jos et omista pastakonetta, tee näin: Kauli taikina 3mm paksuiseksi. leikkaa siitä terävällä veitsellä tagliatellesuiroja.

 

 
IMG_1041

Asettele pastat jauhotetulle tasolle kuivumaan n.20 minuutiksi. HUOM! Älä laita pastoja kuivumaan yhteen kasaan, koska silloin ne kuivuvat yhdeksi möykyksi.      Tämän välttämiseksi asettele pastat erikseen ja jauhota hyvin. Kuvassa ei ole vielä kaikkea pastaa. ->

 

 

 

 

 

Keitä kuivuneita pastoja n.2-3 minuuttia suolatussa ja öljytyssä vedessä.Nauti vaikka peston kanssa! 🙂

Vastaa

79 − 77 =