Mustikka-vadelmajuustokakku

fullsizerender-3

Tämä ihanan juhlava kakku sopii hyvin moniin juhliin, kuin myös piristämään päivää kahvipöytään. Kakku ei ole kovin makea, mikä saa sen maistumaan monille herkkusuille. Kakku on myös gluteeniton, mutta jos ei itse tykkää gluteenittomista kekseistä ne voi tietysti vaihtaa tavallisiin digestivekekseihin. Kakku on tarkoitettu tehdä 24 cm irtopohja vuokaan, mutta teimme sen 18 cm vuokaan eli täytettä jäi hieman ylimääräistä. Ylimääräisen täytteen voi laittaa vaikka pienemmille (syville) tarjoiluastioille ja jääkaappiin hyytymään. Tämä ohje on alunperin upeasta Tarun taikakakut-blogista.

Pohja:

200 g gluteenittomia digestivekeksejä

80 g voita

Täyte:

4 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

400 g maustamatonta jogurttia

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Tässä vaiheessa jaat täytteen puoliksi, joista

ensimmäiseen puolikkaaseen:

2 dl mustikkaa

5 liivatetta

0,25 dl vettä

toiseen puolikkaaseen:

2 dl vadelmia

5 liivatetta

0,25 dl vettä

koristelu:

valkosuklaata

mansikoita

mustikoita

pistaasipähkinöitä

sitruunamelissaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Vinkki: Vuoan reunoille kannattaa laittaa reunakalvo, jotta kakun reunoista tullee siistit. Jos reunakalvoa ei satu löytymään kaapista, reunoille voi myös laittaa leivinpaperisuikaleita. Kiinnitykseen kannattaa käyttää öljyä apuna. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja jogurtti. Tässä vaiheessa jaa täyte kahteen kulhoon. Laita toinen kulho jääkaappiin odottamaan.

Mustikkatäyte: Soseuta mustikat ja lisää ne puolikkaan täytteen joukkoon. Laita 5 liivatetta kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta vesi ja sekoita siihen pehmentyneet liivatteet. Muista puristaa liivatteista turha vesi hyvin pois ennen kun lisäät ne kuumaan veteen. Kaada neste ohuena nauhana mustikkatäytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada sitten täyte vuokaan puoleen väliin asti.  Laita vuoka jääkaappiin ja odota n. 1h ennen vadelmatäytteen lisäämistä.

Vadelmatäyte: Soseuta vadelmat ja lisää ne toisessa kulhossa olevaan täytteeseen. Laita 5 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta vesi ja lisää sinne hyvin puristetut liivatteen. Kaada ohuena nauhana vadelmatäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada vadelmatäyte varovasti mustikkatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Jos täytteitä jää yli voit laittaa sitä pienempiin astioihin hyytymään jääkaappiin.

Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla, esim. sulatetulla valkosuklaalla, vadelmilla, pilkotuilla pistaaseilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Nauti! 🙂