Mascarpone-sitruuna jälkiruoka (lemon curd)

DSC_6687       unnamed (3)

Tämä resepti on Helsingin sanomien ruoka-sivulta. Lisäsimme siihen Herkku leivonta-lehdestä ottamamme Lemon curd-reseptin. Alempi kuva on meidän tekemästä lemon curdista.

Tämä jälkiruoka on nopea ja helppo tehdä, ja on syntisen hyvää. Jos reseptiä haluaa helpottaa, voi kaupasta ostaa jo valmista Lemon curdia. Sitä löytyy hillo-osastolta ihan tavallisistakin ruokakaupoista. Jos teet lemon curdin itse, sitä jää hieman yli tästä annoksesta. Säilytä valmista tahnaa jääkaapissa kannellisessa purkissa. Lemon curd säilyy jääkaapissa vajaan viikon. Ylijäänyt curd kannattaa syödä vaikka leivän päällä. 🙂

 

4 annosta

500 g mascarponejuustoa
3 rkl sokeria
1 dl lemon curdia + tilkka vettä
2 rkl suolattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
(8 pientä marenkia)

Lemon curd

  • 2 sitruunan mehu (1 dl mehua)
  •  1 sitruunan raastettu kuori
  • 
2 munaaunnamed (1)
  • 2 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 75g voita           

Valmista lemon curd vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan kattilaan ja mittaaraaka-aineet voita lukuun ottamatta teräskulhoon ja nosta se kattilan päälle. Sekoita vispilällä, kunnes massa sakenee hillomaisen paksuksi.

 

 

 

unnamed (2)

 

Siirrä kattila liedeltä pois, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu voi ja sekoita tahna tasaiseksi.

 

 

 

Lusikoi mascarponejuusto kulhoon ja kuumenna sitä mikrossa välillä sekoitellen 30–60 sekuntia, jotta se notkistuu hieman.

Mausta mascarpone sokerilla. Lusikoi, tai pursota tähtityllalla kauniimman lopputuloksen saamiseksi seos neljään laakeaan astiaan.

Mittaa lemon curd pieneen kulhoon ja ohenna sitä tilkalla vettä. Valuta lemon curd raidoiksi mascarponen päälle.

Rouhi kuorittuja pistaasipähkinöitä veitsellä ja ripottele annosten päälle.

(Murenna kuhunkin annokseen kaksi pientä valkoista marenkia.)

Nauti! 🙂

 

Vastaa

48 − = 45