Marenki-mustikkakakku

FullSizeRender (5)

Tämä marenkikakku on oma sovelluksemme. Marenkikakku sisältää kolme marenkista kerrosta ja ihanan vaniljatäytteen mustikoiden kera. Kakun valmistukseen kannattaa varata aikaa, sillä marengit ovat uunissa 1,45-2 h. Suosittelemme että marengit valmistetaan jo edellisenä päivänä.

Marengit

5 valkuasta

2-2,5 dl sokeria

Täyte

200-300 g vaniljatuorejuustoa

0,75 sokeria

5 dl kermaa

n. 3 dl mustikoita

Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppupuolella sokeri. Vaahto on valmista kun käännät kulhon ylösalaisin eikä vaahto muuta muotoaan. Pursota vaahto leivinpaperin päälle kolmeksi isoksi ja yhdeksi pieneksi (halkaisjaltaan n. 5 cm) ympyräksi ja paista uunin alaosassa 125 asteessa n.1,45 min, kunnes marenki on valmista. Anna marenkien jäähtyä.

Vaahdota 3 dl kerma, lisää 0.5 dl sokeria ja vaniljatuorejuusto. Täytä kakku laittamalla pohjalle tuorejuustotäytettä, sitten mustikoita. Sen jälkeen laita toinen pohja mustikoiden päälle ja täytä samalla tavalla. Vaahdota loppu kerma ja lisää sokeri keman joukkoon.  Kuorruta kakku kermalla ja laita mustikoita päälle. Murskaa pieni marenki ympyrä ja ripottele se mustikoiden päälle.

Nauti! 🙂