Mansikka-mustikkajuustokakku

FullSizeRender (1)

Tämä kakku on ihanaa tarjottavaa kesäisissä juhlissa tai vaan pienissä illanistujaisissa. Ja kaikki varmasti tykkäävät! Pehmeän mietoa ja marjaista täyttettä täydentää kirpsakampi kiille ja voimmakkaan makuinen keksipohja. Kaiken kruunaa ihanat tuoreet marjat kakun päällä. Kakku on helppo valmistaa, vaikka aikaa tämä kakku kaipaakin. Ohjeen löysimme Tyrniä ja tyrskyjä-blogista. Lisäsimme kakkuun mustikat ja kiilteen, jonka otimme Tarun taikakakut-blogista.

pohja:

1 pkt bastogne-keksejä (260g)

100g voita

täyte:

200g mansikoita

100g mustikoita

7 kpl liivatelehtiä

2 dl kuohukermaa

250g mascarponea

2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

250g maitorahkaa

3 rkl nestettä (mansikkamehua, vettä, sitruunamehua…)

Kiille:

1 dl mansikkasosetta

0,5 dl mustikkasosetta

0,75 dl vettä

3 liivatelehteä

Koristeluun:

tuoreita marjoja

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Keksimurun ei tarvitse olla ihan hienoa hiekkaa, vaan murussa saa olla sattumiakin. 😉 Sekoita keksimuru ja voi keskenään. Pingota 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta vuoan reunoille reunakalvo. Jos et omista reunakalvoa, voitele vuoan reunat ja asettele siihen leivinpaperisuikaleita helpottamaan kakun irrotusta vuoasta. Painele pohja vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka ja mascarpone keskenään. Murskaa mansikat ja mustikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita marjasose rahka-mascarponeseoksen joukkoon. Vatkaa kerma ja vanilijakastike vaahdoksi eri kulhoissa. Kääntele molemmat vaahdot rahka-mascarpone-marjaseoksen joukkoon. Kiehauta neste ja sulata siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Jäähdyttele liivateseosta hetki hyvin sekoittaen, ettei se sulata kermavaahtoa kun se lisätään täytteeseen. Kun liivateseos melkein huoneenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana muun täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on pinnasta hyytynyt, valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaa. Soseuta mansikat ja mustikat. Lämmitä vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, sulata siihen kuviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita joukkoon marjasoseet. Kaada kakun päälle ja laita se takaisin jääkaappiin hyytymään. Kun kakku on hyytynyt koristele tuoreilla marjoilla.

Nauti! 🙂

Vastaa

46 − 39 =