Kaurabrowniet

FullSizeRender-3Nämä ihan kesäiset kaura-browniet ovat suussasulavia. Niissä on ihana suklaapohja ja rapea kaurapäällinen, mikä tekee niistä moniin erilaisiin makuun sopivia. Nämä browniet sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivia, sillä niiden valmistus on helppoa ja nopeaa. Tämä resepti on yksi suosikki brownieresepteistä, jota me olemme kokeillut. Tämä ihana ohje on Kinuskikissalta.

 

Brownie-pohja

175 g voita

120 g tummaa leivontasuklaata

2,75 dl sokeria

0,25 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

3 dl jauhoja

Kaurakuorrute

125 g voita

1,5 dl fariinisokeria

ripaus suolaa

3,5 dl kaurahiutaleita

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Jätä seos jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaa-voisulaan kananmunat ja lisää joukkoon myös kuivat aineet. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (n.17 x 30 cm). Laita taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia.

Valmista kaurakuorrute sillä aikaa, kun browniet ovat uunissa. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan loput ainekset. Kaada seos suklaapohjan päälle, kun se on tullut uunista ja paista sitä vielä n.10 min. Jäähdytä browniet noin huoneenlämpöisiksi ja laita vielä jääkaappiin jäähtymään kokonaan. Kun browniet ovat viilentyneet leikkaa ne annospaloiksi ja koristele vaikka syötävillä kukilla.

Nauti! 🙂

Vastaa

− 3 = 6