glögijuustokakku

IMG_5827

Tämä kakku on ihanan jouluisen makuinen ja on suhteellisen helppo valmistaa. Kakussa on ihanan täyteläinen ja jouluinen täyte, jota tasapainoittaa raikas kiille. Rapsakasta pohjasta saa vielä kaiken lisäksi kivaa suutuntumaa. Ohje on valiolta, mutta olemme tehneet siihen muutamia muutoksia.

pohja

175 g pipareita

50 g voita

täyte

4 liivatelehteä

2 dl kermaa

1,5 tl piparkakkumaustetta

2 rkl tumma glögiä

2 prk (yht. 400g) luumu-kaneli rahkaa

2 rkl sokeria

1 tl vanilijasokeria

kiille

2,5 liivatelehteä

3 dl tummaa glögiä

koristeluun

n. 100 g valkosuklaata

(kanelitankoja)

Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla ja asettele vuoan reunoille reunakalvo. Jos et omista reunakalvoa, voit vuorata reunat leivinpaperilla. Taputtele keksimurskaseos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja mausta se  piparkakkumausteella. Laita rahka kulhoon ja notkista sitä hieman sekoittamalla. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sokerit seoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta hyvin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi. Lisää kuiviksi puristetut liivatteet kuuman glögin joukkoon. Lisää loppu, kylmä glögi joukkoon ja lusikoi seos sitten hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Koristele kakku sulalla valkosuklaalla ja kanelitangoilla.

Nauti! 🙂