Cheddar-timjamiskonssit

IMG_0244

Nämä suolaiset skonssit sopivat täydellisesti alkupalaksi ja pääruuan lisukkeeksi. Skonssit ovat ihania erikoisen makuisia suolaisia herkkuja juuri uunista tultuaan. Ne eroavat rakeenteellisesti muista leivistä siten, että ne ovat  ”sitkottomia leipiä”, eli niiden taikinaa ei vaivata. Tämä skonssiresepti on Alkon Etiketti-lehdestä.

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1  tl sokeria

50 g kylmää voita

2 dl kuohukermaa

1-1,5 dl raastettua cheddaria

3-4 rkl tuoretta timjamia

päälle

 1 kananmuna

raastettua cheddaria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon kylmä voi. Lisää kerma. Raasta juusto ja hienonna timjami ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti ja vähän aikaa, jotta taikinaan ei synny sitkoa.

Annostele taikina jauhoitetulle levinpaperille kahdeksi kasaksi ja painele jauhotetuin käsin n. 2 cm pauksuisiksi ympyröiksi. Jaa molemmat ympyrät 6 osaan niin, että palat eivät kuitenkaan irtoa toisistaan. Voitele skonssit kananmunalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta,

Paista uunissa keksitasolla n. 20 minuuttia. Skonssit ovat valmiita kun pohja on kauniin ruskea ja se tuntuu hieman kovalta.

Nauti! 🙂

Vastaa

50 − = 47