Budabest-leivos

Budapest leivos

Budapest-leivos on kääretortun tapainen, mutta jauhojen sijasta siinä käytetään erilaisia pähkinäjauheita, kuten mantelijauhetta. Tämä ohje on Herkku leivonta-lehdestä.

Pohja

5 huoneenlämpöistä valkuaista

2,5 dl sokeria

1 dl mantelirouhetta

2 dl mantelijauhetta

2,5 rkl perunajauhoja

Täyte

1 dl vaniljakreemijauhetta

1 dl appelssiinimehua

1 dl kylmää vettä

1 dl maustamatonta joguttia

2 dl vispikermaa

3 rkl tomusokeria

säilykepersikoita

Koristelu

tummaasuklaata

tomusokeria

Sekoita mantelijauhe, mantelirouhe ja perunajauhot toisiinsa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri vatkaten muutamassa erässä. Kun vaahto on napakkaa ja kiiltävää, kääntele kuiva-aineseos varovasti taikinaan. Laita taikina pursotinpusiin (tylla/reikä n.1 cm) ja pursota leivinpaperoidulle pellille n. sormenpaksuisia pötköjä tasaisesti vieri viereen. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min, kunnes pinta on rapea ja sisus pehmeä. Jäähdytä hieman ja käännä pohja uuden leivin paperin päälle niin, että litteä puoli on ylöspäin. Poista paistaessa käytetty leivinpaperi.

Valmista täyte: Sekoita vaniljakreemijauhe, appelsiinimehu, vesi, jogurtti keskenään. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi ja yhdistä sitten vaniljakreemiseokseen. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Pilko säilykepersikoita siivuiksi ja asettele ne jonoon täytteen päälle. Kääri leivos kääretortun tavoin rullalle. Siisti reunat.

 Ripottele pinnalle tomusokeria. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Laita suklaa sitten pursotinpussiin, jossa on 1-3 mm paksuinen reikä. Pursota leivoksen päälle ohuita suklaaraitoja. Leikkaa rulla sopiviksi viipaleiksi. Tarjoa mielellään samana päivänä.

Nauti! 🙂

Vastaa

42 − 35 =