Banoffee pie

DSC_6822

Tämä piirakka, kuten nimensäkin, pitää sisällään ihanan kinuskin, banaaneiden yhdistelmän. Nam! Piirakka on helppo tehdä, mutta vie hieman aikaa monien työvaiheiden takia. Se on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen. Tätä jokaisen leipurin täytyy kokeilla! Resepti on taas kerran Valion.

pohja:

200 g Bastogne keksejä

30 g pekaanipähkinöitä

100 g voita

kinuski:

75 g  voita

1,5 dl fariinisokeria

3,3 dl kuohukermaa

0,5 tl suolaa

päälle:

0,75 rkl tomusokeria

1 dl pekaanipähkinöitä

3 banaania

3,3 dl kuohukermaa

0,5 tl pikakahvijouhetta

Murskaa keksit ja pähkinät tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksipähkinämurskan joukkoon.

Pingota halkaisijltaan 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille 3 cm korkeuteen. (Jos ihmettelet, miksi kuvan piirakassa ei ole noita reunoja, myönnämme että unohdimme tehdä ne, mutta ei haittaa, koska piirakka onnistui silti! Suosittelemme kuitenkin noiden reunojen tekemistä.) Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 20-30 minuuttia, tai kunnes kinuski on valmista. Kun luulet, että kinuski on valmista, tee tippatesti: Laita lasiin kylmää vettä ja tiputa pisara kinuskia sinne. Jos kinuskista muodostuu pieni kiinteä pisara veteen, se on valmista. Jos kinuski värjää veden haaleaksi, jatka vielä keittämistä. 😉 Mausta valmis kinuski suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

Sekoita tomusokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda kuumalla pannulla, kunnes sokeri on kristallisoitunut pähkinöiden päälle. Nosta pähkinät sivuun odottamaan.

Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi. Asettele banaanit kinuskin päälle limittäin. Sekoita kerman joukoon kahvijauhe ja vaahdota se. Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla päässä. Pursota piirakan päälle nätisti kermavaahto. Jos haluat lopputuloksesta rustiikkisemman, pursottammisen sijasta lusikoi kerma banaanien päälle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Nauti! 🙂

Vastaa

+ 60 = 65