Baileysjuustokakku

baileys

Tämä ihana hyydykekakku on upean makuinen ja sopii eritysesti vähän aikuisempaan makuun, sillä onhan siinä kermalikööriä ja muutenkin hieman ”tummempia”, eikä niin makeita makuja. Ensin kakussa on kivan voimakas Domino-keksipohja, jota seuraa pehmeän makuinen baileyskerros. Kakun kruunaa vielä ihanan suklainen kiille ja raikkaat mansikat. Tämä on yksi meidän henkilökohtaisista lemppareista ja ”luottokakuista”, jos vaikka illanistujaisiin tarvitaan jälkkäriä. Suosittelemme kokeilemaan! Tämän aivan upean ohjeen löysimme Kinuskikissan blogista, mutta olemme muokanneet sitä ihan pikkuisen.

Dominopohja:

n.200 g Domino-keksejä

50 g voita

Baileystäyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1,25 dl tomusokeria

2 prk (á 250 g) mascarponea

3 valkuaista

1 dl Baileys-likööriä

Suklaakiille:

3 liivatelehteä

3 dl kevytmaitoa

1 dl tummaa kaakaojauhetta

0,75 dl sokeria

Koristeluun:

tuoreita mansikoita

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta reunoille reuunakalvo, tai leivinpaperisuikaleita. Käytä niiden kiinnittämisessä öljyä.

Murskaa keksit tehoseikoittimessa ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele seos vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vaahdotuksen aikana tomusokeri. Sekoita seokseen mascarpone. Vatkaa valkuaiset ja lisää ne toisen vaahdon sekaan.

Kiehauta likööri kattilassa ja lisää siihen melkein kuiviksi puristetut liivatelehdet. Odottele hetki, että seos jäähtyy hieman ja kaada se ohuena nauhana vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tuuniksi.

Kun täytteen pinta on hyytynyt, aloita kiilteen tekeminen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota se liedeltä pois, kun seos on tasainen. Sulata siihen liivatelehdet. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada se sitten täytteen päälle vuokaan. Hyydytä kakkua jääkaapissa vielä 2-3 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, irroita se vuoasta ja ota leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo pois. Leikkaa mansikat viuhkoiksi ja asettelee ne kakun päälle kauniisti.

Nauti! 🙂