Appelsiinihyytelö

 

FullSizeRender

Tämä jälkiruoka on herkullinen ja helppo. Sen saa tehtyä helposti jääkaapissa olevista aineksista. Jos ei ole appelsiinin ystävä ei tarvitse appelsiiniviipaleita laittaa, paitsi jos tekee ison hyytelön. Appelsiinimehun voi korvata vaikka muilla hedelmämehuilla. Kuvassa on iso kumottu hyytelö.

Jos tämän hyytelön tekee pieninä annoksina, tulee niitä n. 6 kpl.

2 dl kermaa

4 dl jogurttia

n.5 rkl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 dl appelsiinimehua

6 liivatelehteä

(2-3 appelsiiniä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmäään veteen

Kuori appelsiinit huolellisesti ja leikka ne 0.5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi leveyssuunnassa. Lado ne kulhon pohjalle yhdeksi kerrokseksi. Jos siis teet yhden ison kumottavan hyytelön. voit nimittäin myös tehdä pieniä annoksia, jolloin appelsiiniviipaleet eivät ole tarpeellisia.

Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit nuolijalla käännellen.

Kuumenna appelsiinimehu kattilassa kiehuvan kuumaksi. Nosta kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatemehu kermajogurttimassaan ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen.

Kaada massa appelsiiniviipaleilla vuorattuun kulhoon tai anoosvuokiin. Hyydytä jääkaapissa n.2 tuntia.

Jos teit isoon kulhoon. kumoa tarjoilulautaselle, kun hyytelö on hyytynyt.

Nauti! 🙂

Vastaa

9 + 1 =