Appelsiini-suklaamoussekakku

FullSizeRender (7)

Tämä kakku on kerrassaan ihana, sillä siinä on aivan ihanan täyteläinen suklaakerros, jota tasapainoittaa raikas appelssiinikerros. Kakussa maistuu ihanasti sen maut, eli suklaa ja appelsiini, jotka ovat erikseen ja varsinkin yhdessä suussasulavia. Kakku on hieman aikaavievä valmistaa kaikkine kerroksineen, mutta on todellakin vaivan arvoinen ja aivan ihana herkku tarjottavaksi. Tämäkin ohje löytyi valion sivuilta, mutta olemme tehneet reseptiin tapamme mukaan muutamia muutoksia.

Pohja

75 g voita

225 g digestive-keksejä

suklaarahkatäyte

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

1 prk (200g) appelsiinirahkaa

0,75 dl sokeria

2 rkl appelsiinimehua

appelsiinirahkatäyte

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 prk (yhteensä 400g) appelsiinirahkaa

2 rkl sokeria

2 rkl appelsiinimehua

koristeeksi

n. 50-100 g tummaa suklaata

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle ja asettele sen reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita suklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa varoen, että se ei joudu kosketuksiin veden kanssa, tai se kökkäröityy. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon suklaasula. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi. Kuumenna appelssiinimehu ja sulata kuiviksi puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahka-suklaaseoksen joukkoon ohuena nauhana, hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sen pinta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan appelsiinitäytettä noin puoleksi tunniksi.

Laita appelsiinitäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Tarkista, onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinitäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se ei ole, laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Jos suklaatäyte on tarpeeksi hyytynyt, kuumenna appelsiinimehu ja sulata kuiviksi puristetu liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vielä kermavaahto täytteeseen. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita kakun pinta ja laita se vielä jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, sulata koristeeksi tuleva suklaa, ja kaada se pursotinpussiin, jossa on mahdollisimman pieni tylla päässä. Taiteile kakun päälle suklaasta renkaita. Irrota kakku vuoastaan varovasti.

Nauti! 🙂